Wat klanten vertellen

Olga”
Ik liep vast in mijn werk, voelde mij onbegrepen terwijl ik hard werkte en in het verleden veel SAM_0982krediet op had gebouwd. Ik zocht hulp en steun en juist op dat moment keerden collega’s zich van mij af. Ik wil graag goede resultaten bereiken en plezier in mijn werk hebben door wie ik ben. Machtelt en ik hebben een aantal gesprekken gevoerd, lopend door de bossen in Amerongen. Geen lang traject bij een psycholoog, wel de mogelijkheid om alles te kunnen zeggen en te bespreken, waarbij Machtelt de route door het bos en naar het eindresultaat begeleidt.

1 1


Confronterend, een spiegel voorhoudend, de andere kant en de gevolgen van mijn gedrag belichtend. Heel direct, soms hard, maar altijd met warmte. Door een combinatie van luisteren, vragen stellen en opdrachten meegeven, lukte het mij al vrij snel om uit het dal te klimmen zonder dat ik daar drastische aanpassingen voor hoefde door te voeren. Machtelt hielp me te begrijpen hoe anderen je bedoelingen soms interpreteren en hielp me afstand te nemen.  Ik leerde stil te staan bij wat voor verwachtingen ik heb en of dat wel reëel is.
De gesprekken hebben mij enorm geholpen, zowel op mijn werk als privé. Natuurlijk duik ik nog steeds met enige regelmaat in mijn eigen valkuilen, maar van de inzichten uit de gesprekken met Machtelt heb ik nu (ruim 6 mndn later) nog altijd profijt.

1 1


“Mirjam” 
Machtelt heb ik een paar jaar geleden leren kennen als collega. Nu een paar jaar verder heb ik het plezier gehad een coachingssessie bij haar te mogen volgen. Dát wat in potentie bij haar al aanwezig was (gewoon om wie ze is) is nu na een paar jaar volledig tot bloei gekomen.
Ik had geen doel, wilde gewoon een goed reflectief gesprek. En dat was het! Ik zie het als een persoonlijke APK: heel verfrissend!

1 1

Haar sensitiviteit om precies datgene te bevragen en te benoemen, wat belangrijk is voor bewustwording en groei van haar gesprekspartner. We hebben samen een prachtige wandeling door de natuur gemaakt.

1 1


“Randy” 
Ik heb via Firinne Coaching een ontzettend goede, prettige en bijzondere coachingsessie gehad. Het betrof een boswandeling waarbij de stilte, het gesprek en de natuur een bepaalde rust bracht, waardoor mijn onbewuste pijnpunten al doende leidde tot een confronterende bewustwording.
De kracht van Machtelt zit hem in het brengen van rust en ruimte in een inspirerende omgeving, een veilige “haven” om samen te ervaren wat je werkelijk voelt. Ze prikkelt  daarmee om je hart en gedachten weer op een lijn te brengen.

1 1


Machtelt weet je in een bijzondere omgeving de juiste vragen te stellen, die je op dat moment alleen voor jezelf in het moment daar, mag beantwoorden. Machtelt geeft je daarbij het gevoel dat – wat het antwoord ook is – het mag zijn en dat wat je voelt, mag bestaan . Met de inzichten die voortkwamen uit deze zelfreflectie, bood Machtelt mij inzichten waarmee ik sturing kan geven aan positieve en minder positieve emoties, een houvast om mijzelf richting te geven.
Ik heb er erg veel aan gehad en enkele vragen uit de sessie bieden mij nog altijd een basis om ze regelmatig aan mezelf te blijven stellen. Ik merk dat ik daardoor groei in vertrouwen en dat weer helpt, het pad te volgen dat voor me is weggelegd.

1 1


G
Ik kijk regelmatig terug naar de avond en wat er besproken werd en
jouw visie op mijn “problemen”.
Ik wist niet zo goed wat ik er van moest verwachten. Maar ik heb het
fijn gevonden om wandelend te praten. Het ging ook zo makkelijk en
open, ik ben er van overtuigt dat het komt omdat je naast elkaar loopt en dat
je niet  tegen over elkaar zit in een kleine ruimte.
Voor mij werkt deze vorm beter dan een psycholoog of een andere
therapeut.

1 1

Het is fijn dat je jouw mening niet opdringt, maar je geeft jouw kijk op
dingen die gezegd worden en dat heb ik als heel prettig ervaren.  Ook de opdracht
was grappig. Eerst dacht ik “wat moet ik er mee”, maar dan ben je bezig en
ga je het vanzelf leuk vinden. En helemaal als je het samen gaat bekijken
en uitpluizen. Aan dit stukje heb ik erg lang veel gehad  en ook kijk ik regelmatig de foto’s terug.
Ik heb zelf iets aan overgehouden, als er iets is wat niet lekker loopt
probeer ik het ook wandelend met mijn man, mijn zoon of vriendin te
bespreken. Het gaat wat makkelijker!

1 1